Etusivu » 5 vinkkiä sähköpyörän valintaan

5 vinkkiä sähköpyörän valintaan

Pyöräkaupassamme autamme sinua löytämään sopivimman sähköavusteisen polkupyörän juuri sinun käyttöösi. Alkaen tyypin, merkin ja mallin valinnasta aina yksityiskohtiin saakka. Mutta jotta pääsisit alkuun, tässä jo muutamat yleisvinkkimme!

  1. Kuvittele miten ja mihin haluat käyttää sähköpyörääsi.
    Haluatko tehdä todella pitkiä pyörälenkkejä kesällä tai tarvitsetko maksimaalisen työntöavun työmatkoillesi talvella? Silloin normaalia suurempi akku voisi olla hyvä hankinta. Jos haluat pyörääsi lastenistuimen, kannattaa valita pyörä, missä akku on sijoitettu keskelle eikä takatelineelle. Kaikkea ei muista ajatella kerralla. Me Lucky Bird Bikesissa haluamme kuulla toiveesi ja suunnitelmasi, jotta voimme auttaa sinua huomioimaan sinulle tärkeimmät asiat pyörää ja varusteita valitessa.
  2. Valitse keskimoottori
    • Eturenkaaseen asennettava moottori on usein halvin vaihtoehto.
      Se kuitenkin heikentää pyörän tasapainoa ja turvallisuutta.
      Tavallisesti eturengasmoottoreista puuttuu myös elektroniikkaa,
      joka tuottaisi luonnollisen, tasaisen vauhdin.
    • Keskimoottorit tasapainottavat pyörää ja parhaat merkit tarjoavat
      hyvin luonnollisen ajokokemuksen.
    • Takarengasmoottorit ovat suositeltavia raskaaseen käyttöön, kuten
      sähköpyöriin, jotka avustavat 45km/h saakka (speed-pedelec/nopea sähköpyörä).
      Nämä moottorit ovat erittäin tehokkaita ja samalla voimansiirtoa säästäviä.
    • Meidän pyöriemme moottorit tulevat Shimanolta ja Boschilta. Nämä ovat erinomaisia,
      luotettavia moottorien valmistajia, jotka tarjoavat varaosia myös vanhempiin moottori-
      malleihinsa. Monet pienemmät moottorimerkit tai joidenkin pyörämerkkien ’omat’
      moottorit katoavat markkinoilta muutamassa vuodessa, jolloin myös varaosien saatavuus loppuu.
  3. Koeaja useita pyöriä
    Aivan kuin valitessasi kenkiä tai autoa, sinun tulee kokeilla sähköpyörää ennen kuin voit päättää onko se juuri oikea sinulle. Pyörän kokeileminen tarkoittaa enemmän kuin 10m ajoa sisällä pyöräkaupassa. Kun tulet meille koeajolle, kokeilet pyörää ulkona, ja katsomme yhdessä onko pyörän geometria sinulle sopiva, ja mitkä säädöt ovat tarpeen.
  4. Muista huolto
    Sähköpyörän huolto vaatii usein erikoisosaamista ja tietokoneohjelman. Mieti onko pyöräkauppiaasi helposti saavutettavissa, koska erityisesti sähköpyörän kanssa tulet tarvitsemaan huoltopalvelua säännöllisin väliajoin. Pyörää ei ole helppo laittaa auton takakonttiin, eikä sen sinne tunkeminen ole pyörälle hyväksi. Entä pääsetkö pyörähuoltoosi helposti vaikkapa puhjenneella renkaalla? Me olemme lähellä metroasemaa, joten pääset tuomaan pyörän kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla.
  5. Olet tekemässä sijoitusta
    Kliseistä, myönnetään, mutta mitä enemmän pyöräilet, sitä enemmän säästät, riippumatta siitä korvaako pyöräily auton, bussin tai ehkä kuntosalikortin. Seuraavien vuosien aikana tulet toivottavasti nauttimaan sadoista tai tuhansistakin tunneista pyörän satulassa. Se, että pyörässäsi on juuri sinulle sopivat valinnat, säädöt ja varusteet, on loogista, ei luksusta.