5 vinkkiä sähköpyörän valintaan

Pyöräkaupassamme autamme sinua löytämään sopivimman sähköavusteisen
polkupyörän juuri sinun käyttöösi. Alkaen tyypin, merkin ja mallin valinnasta aina yksityiskohtiin saakka. Mutta jotta pääsisit alkuun, tässä jo muutamat yleisvinkkimme!

 1. Kuvittele miten ja mihin haluat käyttää sähköpyörääsi.
  Haluatko tehdä todella pitkiä pyörälenkkejä kesällä tai tarvitsetko maksimaalisen työntöavun työmatkoillesi talvella? Silloin normaalia suurempi akku voisi olla hyvä hankinta. Jos haluat pyörääsi lastenistuimen, kannattaa valita pyörä, missä akku on sijoitettu keskelle eikä takatelineelle. Kaikkea ei muista ajatella kerralla. Me Lucky Bird Bikesessa haluamme kuulla toiveesi ja suunnitelmasi, jotta voimme auttaa sinua miettimään juuri niitä asioita, jotka ovat tärkeitä, kun sinä valitset pyörää.
 2. Valitse keskimoottori
  • Eturenkaaseen asennettava moottori on usein halvin vaihtoehto. Se kuitenkin tekee pyörästä epätasapainoisemman ja vähemmän turvallisen.
   Tavallisesti eturengasmoottoreista puuttuu myös elektroniikkaa, joka tuottaisi luonnollisen, tasaisen vauhdin.
  • Keskimoottorit tasapainottavat pyörää ja parhaat merkit tarjoavat hyvin
   luonnollisen ajokokemuksen.
  • Takarengasmoottorit ovat suositeltavia raskaaseen käyttöön, kuten
   sähköpyöriin, jotka avustavat 45km/h saakka (speed-pedelec). Nämä
   moottorit ovat erittäin tehokkaita ja samalla voimansiirtoa säästäviä.
  • Meidän pyöriemme moottorit tulevat Shimanolta ja Boschilta. Nämä ovat
   erinomaisia, luotettavia moottorien valmistajia, jotka tarjoavat varaosia myös vanhempiin moottorimalleihinsa. Monet pienemmät moottorimerkit tai joidenkin pyörämerkkien ’omat’ moottorit katoavat markkinoilta muutamassa vuodessa, jolloin myös varaosien saatavuus loppuu.
 3. Koeaja useita pyöriä
  Aivan kuin valitessasi kenkiä tai autoa, sinun tulee kokeilla sähköpyörää ennen kuin voit päättää onko se juuri oikea sinulle. Pyörän kokeileminen tarkoittaa enemmän kuin 10m ajoa sisällä pyöräkaupassa. Kun tulet meille koeajolle, kokeilet pyörää ulkona, ja katsomme yhdessä onko pyörän geometria sinulle sopiva, ja mitkä säädöt ovat tarpeen.
 4. Muista huolto
  Sähköpyörän huolto vaatii usein erikoistietämystä ja tietokoneohjelman. Joten mieti onko pyöräkauppiaasi helposti saavutettavissa, koska erityisesti sähköpyörän kanssa tulet tarvitsemaan huoltopalvelua säännöllisin väliajoin. Pyörää ei ole helppo laittaa auton takakonttiin, eikä sen sinne tunkeminen olisi pyörälle hyväksi. Tarjoaako pyörähuoltosi sijaispyörän huollon ajaksi? (Psssst: me tarjoamme! Ja sen lisäksi olemme lähellä metroasemaa.)
 5. Olet tekemässä sijoitusta
  Kliseistä, myönnetään, mutta mitä enemmän pyöräilet, sitä enemmän säästät, riippumatta siitä korvaako pyöräily auton, bussin tai ehkä kuntosalikortin. Seuraavien vuosien aikana tulet toivottavasti nauttimaan sadoista tai tuhansistakin tunneista pyörän satulassa. Se, että pyörässäsi on juuri sinulle sopivat valinnat, säädöt ja varusteet, on loogista, ei luksusta.